Strandbyn, Borstahusen

Ljusa sandstränder, stilla vågskalp och en förtrollande utsikt över Öresund, Ven och Danmark - välkommen till ett unikt boende på en alldeles unik plats.

Det populära Borstahusen erbjuder ett boende i ett idylliskt fiskeläge full av fritidsaktiviteter, skolor och närhet till hela Öresundsregionen.

Vakna några meter från havet

År 1774 grundades fiskeläget Borstahusen vid Öresundkusten. Nu, nästan 250 år senare, växer det idylliska samhället med omsorgsfullt utformade, arkitektritade bostäder där du kan njuta av det enkla och goda livet, med havet som närmsta granne. Närmast strandlinjen bygger vi 13 exklusiva strandhus, och ett par kvarter in uppförs 19 gatuhus samt ett flerfamiljshus med 17 bostadsrätter (samtliga är slutsålda), alla med balkong/takterrass och flera med obruten havsutsikt.

Avkopplande och naturnära

Här väntar dagens första dopp några steg från din ytterdörr och golfentusiasten hinner enkelt förbättra svingen redan innan frukost – Erikstorp, Landskrona Golfklubbs vackra park- and seasidebana med 36 hål, ligger bara ett par minuters promenad bort.

Det finns flera fina vandringsstråk och en upplyst motionsslinga som går genom barr- och lövskog samt avslutas vid ett utegym, precis vid stranden. En bit bort njuter du av bubbelpool och bastu med sundsutsikt på Borstahusens eget spa. Vid den livliga småbåtshamnen hittar du flera populära restauranger och i den lilla fiskaffären kan du köpa allt från torsk till rödspätta: närfångat och nyfångat, såklart.

Nära till skolor och storstadspuls

Inom bekvämt gång- och cykelavstånd finns flera förskolor och grundskolor (F-9) och sommaren 2017 invigdes den nyaste: Internationella Engelska Skolan med plats för drygt 600 elever. Från Landskrona Station, som du enkelt når med såväl buss som cykel, är det 12 minuters tågresa till Helsingborg, du når Malmö på mindre än en halvtimme och 30 minuter senare är du i Köpenhamn. Väljer du att köra bil når du motorvägen på 5 minuter och har mindre än en timmes resa till tre flygplatser: Malmö, Copenhagen och Ängelholm Airport.